Samfund

Flest førstegangskøbere er kvinder

Foto: RealMæglerne

Der er 15 procent flere kvinder blandt førstegangskøberne af ejerboliger, end der er mænd. Det viser en ny undersøgelse, som RealMæglerne står bag. Undersøgelsen, der er baseret på omfattende data fra Danmarks Statistik, dokumenterer også, at gennemsnitsalderen lige nu er historisk høj, hvilket er alarmerende, men at kvinderne heraf er markant flest overrasker stort.

Grafik: RealMæglerne, Kilde: Danmarks Statistik

Ved udgangen af 2020 var der 15 procent flere kvinder blandt førstegangskøberne af ejerboliger, end der var mænd. Det dokumenterer en ny undersøgelse fra RealMæglerne, der er baseret på omfattende data fra Danmarks Statistik, som har fulgt udviklingen hos førstegangskøbere i Danmark i årene fra 1987 til 2020.

Det er opsigtsvækkende, at skellet mellem kønnene er så stort og tilsyneladende vokser år for år, mener Preben Merrild Angelo, som er adm. direktør hos RealMæglerne med mere end 100 ejendomsmæglerbutikker i Danmark.

RealMæglerne har netop dokumenteret, at gennemsnitsalderen hos førstegangskøbere lige nu er historisk høj, hvilket stiller de yngre generationer dårligere økonomisk end deres forældre og bedsteforældre. Et fænomen, der kaldes for ’generationel regression’, og som ikke er set siden 40’erne i Danmark.

Kommentarer