Samfund

GirlTalk modtager nystiftet HandleKraft-pris

Foto: HK Danmark

Social – og ældreminister Astrid Krag og formand for HK Anja C. Jensen har netop uddelt HK-prisen HandleKraft til organisationen GirlTalk for deres arbejde med mistrivsel blandt piger og unge kvinder. Med prisen følger 25.000 kr.

Den seneste nationale undersøgelse af danskernes sundhed (Sundhedsprofilen) dokumenterer, at det fortsat går den forkerte vej med unges mentale sundhed. Mistrivsel blandt unge er nemlig steget markant gennem de seneste fire år – og mere end i resten af befolkningen. Særligt piger og unge kvinder er ramt. Derfor går HK’s nye pris HandleKraft i år til organisationen GirlTalk, der siden 2004 har arbejdet for at forebygge netop mistrivsel blandt piger og unge kvinder gennem nærværende rådgivning og samtaler.

Hos GirlTalk er man meget stolte over at blive den første modtager af HandleKraft-prisen.

– Vi er stolte og taknemmelige for at være blevet udvalgt til at modtage HandleKraft-prisen 2022 fra HK Danmark. Vi arbejder til hverdag for at komme et stort samfundsproblem til livs, og dette kan vi ikke gøre alene. Vi er derfor glade for, at HK Danmark har valgt at sætte fokus på pigernes trivsel igennem at uddele denne pris til GirlTalk, siger direktør Anna Bjerre.

Social- og ældreminister Astrid Krag lagde i sin tale til GirlTalk stor vægt på, hvorfor fællesskaber er vigtige i det danske samfund:

– Socialområdet i Danmark er dybt afhængigt af stærke, handlekraftige fællesskaber som GirlTalk. Vores velfærdssamfund ville ganske enkelt ikke være det samme uden de mange foreninger og frivillige, som hver dag gør en forskel for udsatte og sårbare mennesker. Vi skylder dem stor tak og anerkendelse, og det giver HK dem nu så fint med den nystiftede pris, siger Astrid Krag.

Det er også en glad formand for HK, der kunne sende GirlTalk hjem med en check på 25.000 kr. til det videre arbejde.

– Unge kvinder og pigers mistrivsel skal tages gravalvorligt. Det er et samfundsproblem, som vi er nødt til at være fælles om at løse – på tværs af organisationer og institutioner. Derfor er jeg også stolt over at kunne overrække vores første HandleKraft-pris nogensinde til GirlTalk, siger forbundsformand Anja C. Jensen.

Kommentarer