112

Ni personer på Fyn anholdt i stor politiaktion mod hvidvask

Fyns Politi slog til tidligt i morges i flere fynske kommuner, hvor i alt ni personer blev anholdt og sigtet for hvidvask af penge. Arkivfoto.

Fyns Politi har i dag anholdt ni personer som del af en landsdækkende politiaktion mod såkaldte muldyr.

Anholdelserne af de ni personer på Fyn er en del af en landsdækkende politiaktion mod hvidvask. Målene for aktionen var såkaldte muldyr, der er mistænkt at hvidvaske penge, der stammer fra organiseret kontaktbedrageri, hvor især ældre borgere er blevet kontaktet af gerningsmænd, der udgiver sig for at komme fra eksempelvis banken eller politiet for at kunne franarre ofrene personoplysninger eller penge.

Vicepolitiinspektør i Fyns Politi Michael Lichtenstein siger: – Her i politikredsen er aktionen gået efter planen. Siden tidligt i morges var vi ude på flere adresser og har anholdt i alt ni personer, som alle er mistænkt for at have bidraget til bedrageri af ældre borgere ved at agere muldyr. Det vil sige, at de anholdte personer ikke er dem, der har ringet de ældre op, men at de her personer har hjulpet med at hvidvaske de penge, som andre gerningsmænd har franarret de ældre borgere.

De er alle sigtet for hvidvask efter straffelovens § 290 a, stk. 1, subsidiært hæleri efter straffelovens § 290, stk. 1, af beløb omkring ca. 50.000 kr. hver.

Desuden blev en 27-årig mand fra Odense anholdt i forbindelse med aktionen og sigtet for i alt 50 forhold.

Michael Lichtenstein fortæller, at det muligvis kan virke uskyldigt at overføre eller hæve penge fra sin konto til andre, men at man risikerer at blive involveret i alvorlig kriminalitet. Derfor bør man absolut holde sig fra det. 

Aktionen blev gennemført i samarbejde med National enhed for Særlig Kriminalitet. 

De anholdte bliver nu afhørt af politiet i den politikreds, der har foretaget anholdelsen. Afhængig af omstændighederne fængsles eller løslades personen efter endt afhøring. Alle fynske anholdte er løsladt igen.

Efterforskningerne mod bagmændene for organiseret kontaktbedrageri kører i et separat spor.

Kommentarer