Kultur

Team Rynkeby når til Paris før Tour de France feltet

Efter to års coronanedlukning kan Team Rynkeby 9. juli igen sende gulklædte cykelryttere og hjælpere afsted mod Paris i en god sags tjeneste. Pressefoto

9. juli sender Team Rynkeby 2.024 gulklædte cykelryttere og 538 hjælpere afsted mod Paris efter to års corona-nedlukning. Pausen er brugt til at skabe nye udfordringer og flere rekorder står for fald.

Knap en uge efter at de professionelle Tour de France-ryttere har forladt Danmark sætter 2.024 gulklædte Team Rynkeby ryttere fra ni forskellige lande kursen mod Paris. Alene fra Danmark cykler 865 Team Rynkeby cykelryttere afsted med det klare mål at samle penge ind til børn med kritiske sygdomme.

– Team Rynkeby er i år udvidet med to nye lande og tæller i alt 62 hold, hvilket er ny rekord, siger Generel Manager Jørgen HK Jepsen fra Team Rynkeby Fonden.

Et rekordhøjt salg på 1.614 trøjesponsorater giver ham håb om, at dette års Tour de Paris vil sætte rekord og samle flere penge ind end tidligere til blandt andre Børnelungefonden og Børnecancerfonden i Danmark. Den hidtidige rekord blev sat i 2019, hvor der i alt blev indsamlet næsten 80 mio. kr. Det var også sidste gang, rytterne kunne cykle til Paris, før corona-pandemien brød ud.

– Udover tøjsponsoraterne, som vi sætter rekord med, er der mange andre sponsorindtægter. Når vi ankommer til Paris, har vi et bedre overblik, og endelig den 24. september kender vi årets resultat. Men det giver da forhåbninger om en ny flot rekord, siger Jørgen HK Jepsen, Generel Manager Team Rynkeby Fonden.

Selv om rytterne ikke har kunnet cykle til Paris de sidste to år har de cyklet i deres respektive hjemlande og samlet penge ind. Jørgen HK Jepsen og hans team har samtidig brugt corona-pausen til at udtænke nye skrappe udfordringer for de mest krævende ryttere, der ikke mente de 1.200 kilometer fra Danmark til Paris var nok.

– Vi har skabt to Alpe-hold, fordi nogle af vores erfarne ryttere gerne ville have lidt mere udfordring. De starter deres tur i Alperne med at besejre nogle af de mest legendariske stigninger, før de sætter kursen mod Paris for at møde alle de andre hold. På det tidspunkt vil de have cyklet næsten lige så mange kilometer som de andre, fortæller Jørgen HK Jepsen.

Corona-pausen er også brugt på at gøre ankomsten til Paris til en endnu større begivenhed for de mange ryttere og deres hjælpere. I forvejen plejer det at være en stor folkefest, når de mange deltagere fra alle landene møder hinanden på Praire de Cercle Sud i Paris. Her får følelserne frit spil efter en uges hårdt arbejde i pedalerne, også fordi flere af deltagerne selv har haft kræft eller haft sygdommen tæt inde på livet i familien eller kender børn med kritisk sygdom.

– I år sætter vi en storskærm op på pladsen, hvor vi med video og billeder sammen vil genopleve nogle af de gyldne øjeblikke fra strabadserne. Og det hele live-streames til alle dem, der ikke er med på turen. I alt forventer vi at samle næste 6.000 mennesker til det store afslutningsevent i Paris, fortæller Jørgen HK Jepsen, Generel Manager Team Rynkeby Fonden.

Alene fra Danmark sendes der 21 hold afsted fra hele landet. I alt sendes der 62 hold afsted fra ni forskellige lande, og for første gang deltager der også hold fra Belgien og Schweiz.

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby er et europæisk velgørenhedscykelhold, der hvert år cykler omkring 1.300 kilometer til Paris på bare 7 dage. Efter stiftelsen i 2002, gik projektet hurtigt ud over Danmarks grænser og har i dag mere end 2.500 deltagere i 9 forskellige lande. I de seneste 21 år har Team Rynkeby indsamlet mere end 562 millioner kroner til velgørenhedsorganisationer i hele Europa, der støtter børn med kritiske sygdomme samt forskning.

Kommentarer